Der er udsigt til en lidt bedre varmeøkonomi for 2023

20. december 2022

Vi har genberegnet vores priser for 2023. Alt i alt betyder det en lille forbedring af din varmeøkonomi, men vi synes, du skal kende detaljerne.

Først den knap så gode nyhed:
Komplet-abonnementsprisen stiger med ca. 10 %

Inflationen har ikke kun ramt de daglige indkøb - den betyder nu også, at prisen på vores Komplet-abonnement stiger fra 220 kr. til 242 kr. om måneden. Det svarer til 264 kr. om året - en stigning på ca. 10 %.

- Vi er kede af, at vi endnu engang må varsle en prisstigning, også selvom den nok er til at overkomme for de fleste. Men for os handler det om at sikre en stabil økonomi. Det er vores opgave som fjernvarmeselskab - også når tiderne ikke er med os, siger formand for Haderslev Fjernvarme Søren Knudsen.

Så den lidt bedre nyhed:
Varmeprisen ikke helt så høj som ventet

Siden vi varslede en stor prisstigning i slutningen af september, har energimarkedet rettet sig en smule, og fjernvarmekunderne i Haderslev har desuden været gode til at spare på varmen. Derfor har vi også en nyhed af de lidt bedre: Fjernvarmeforbrugerne får taget toppen af den varslede prisstigning.

- Varmen bliver ca. 9 % billigere end varslet. Hvor vi før så ind i en varmeregning på 19.989 kr. for et standardhus på 130 kvadratmeter, bliver beløbet nu 18.246 kr. Tilsvarende falder varmeregningen for en lejlighed på 75 kvadratmeter fra 16.256 kr. til 14.812 kr., et fald på 1.444 kr. Så alt i alt betyder de seneste prisjusteringer, at fjernvarmekunderne ser ind i et lidt bedre 2023, end vi meldte ud tidligere. Også selvom der kommer en prisstigning på Komplet-abonnementet, forklarer Søren Knudsen.

Se alle vores 2023-priser her. Her fremgår det også, at kunder, der har et andet abonnement eller en tryghedsordning, også får en mindre prisstigning

//