Historie

Haderslev fjernvarme blev stiftet den 6. marts 1958, og den første varme blev leveret den 22. september 1959. Det startede med 25 forbrugere, og i dag får mere end 7.000 boliger fjernvarme i Haderslev. Fjernvarmen blev etableret i det gamle elværk på Gravene, som selskabet købte af kommunen. Denne bygning er stadigvæk varmecentral og hovedcentral for distributionen af fjernvarmen i Haderslev.
 
Fra årsskiftet 1995-96 flyttede varmeværket adresse til Fjordagervej 15. Her er varmeværket et moderne kraftvarmeværk, og derudover indeholder den flotte bygning både vores administration og den tekniske afdeling. Nederbyvænget-området har sin egen varmecentral, men kan i sommermånederne forsynes fra bynettet. Sidste skud på stammen er vores overtagelse af HABs varmecentral ved Varbergparken pr. 1. juni 2007. Den forsyner ca. 600 boliger.
 
Foruden vores egen produktion, baseret mest på naturgas, modtog Haderslev Fjernvarme den varme som affaldsforbrændingen på Kraftvarmeværk Haderslev ved Marstrup producerede frem til 1. juli 2013. Kraftvarmeværk Haderslev blev opført af Sønderjyllands Højspændingsværk, og var sidst ejet af DONG Energy A/S.
Pr. 1. juli 2013 overtog Haderslev Fjernvarme værket, hvorefter værket blev nedrevet og erstattes af et nyt flisfyret anlæg på 2 x 10 MW, som stod færdigt i december 2014.
 
Med det nye flisfyrede anlæg på Knokbjerg i Marstrup, er 95-98% af Haderslev Fjernvarmes varmeproduktion fossilfri.
//